Giethoorn.com
 

Varen in Giethoorn

 
Een bezoek aan Giethoorn betekent natuurlijk varen in Giethoorn.

Een dagje Giethoorn is immers niet compleet zonder een schitterende vaartocht door het dorp en het Nationaal Park Weerribben Wieden, het schitterende natuurmonument dat onze omgeving rijk.

In alle kernen van Giethoorn vindt u bedrijven waar u verschillende soorten boten kunt huren. Of u Giethoorn wilt ontdekken in een traditionele Gieterse punter, peddelend in een kano, ontspannen vanuit een fluisterboot of comfortabel in een sloep, u vindt alle bedrijven waar u een boot kunt huren hier bij ons op de website.

FluisterbootFluisterboot

Fluisterboten

Huur een boot en ga met de routekaart van Giethoorn en omgeving in de hand op ontdekkingstocht door de grachten en het schitterende natuurgebied Nationaal Park Weerribben Wieden

FluisterbootRondvaren

Rondvaart

U stapt in de rondvaartboot voor één of twee uur en wordt door een ervaren schipper door Giethoorn rondgevaren. De gids vertelt u vele wetenswaardigheden.

FluisterbootFluisterboot

Punter

De Punter is de traditionele boot uit Giethoorn. Met een punterboom duwt u de boot voort. Eén met de natuur geniet u van het dorp.

FluisterbootFluisterboot

Kano's en Kajak

Met de kano of kajak kunt u varen waar andere boten minder makkelijk of niet kunnen komen. Er zijn zelfs speciale aanlegplaatsen en routes voor kano's.

FluisterbootSloepen

Sloepen

Sloep varen in Giethoorn betekent de hele dag genieten op het water. De comfortabele sloepen bieden u genot voor de gehele dag!

Stand up PaddlingStand up Paddling

Suppen

De nieuwe rage - Stand up Paddleboarding - kunt u natuurlijk ook in Giethoorn doen.
SUP mee via Giethoorn.com

SurfenSurfen

Surfen

Een plank huren, les nemen of surfstrandjes vinden?
Bekijk uw mogelijkheden op giethoorn.com

FluisterbootFluisterboot

Overige

Waterfietsen, bumber-boats, aqua bubble, surfplanken en nog veel meer vaartuigen vindt u terug op de wateren in en rond het dorp.
Kijk naar de mogelijkheden op Giethoorn.com

Punterbouw in Giethoorn

Wist u dat...

,,,in Giethoorn nog steeds traditionele punters gebouwd worden?

Zowel bij scheepswerf Schreur als punterwerf Wildeboer wordt nog steeds op ambachtelijke wijze de karakteristieke platbodems vervaardigd. Bij beide bedrijven kunt u een rondleiding en uitleg krijgen over dit vakwerk! Dit is zeker de moeite waard. Klik hier om te zien hoe een punter wordt gebouwd.

FacebookTwitter GoogleLinkedIn