Giethoorn, er gaan de wildste verhalen rond over ons pittoreske dorpje. Hiermee krijgen toeristen soms de juiste maar vaak ook onjuiste informatie toebedeeld. Naast de veelgestelde vragen hebben we ook een artikel geschreven met leuke weetjes.

Veelgestelde vragen over Giethoorn

Om je een goed beeld te geven hebben we de meest voorkomende vragen met bijbehorende antwoorden opgeschreven

Kan je met de auto naar Giethoorn komen?

Uiteraard kan je met de auto naar Giethoorn komen. Op de volgende pagina staat uitgebreid beschreven hoe je in Giethoorn kan komen. 

Is Giethoorn een museum?

Nee, Giethoorn is geen museum. Heel veel (buitenlandse) mensen denken echter van wel. Er wonen ongeveer 2600 mensen in Giethoorn. 

Mag ik door de tuin van een huis lopen?

Nee, het is niet toegestaan om door de tuin van een huis of boerderij te lopen. In de huizen en boerderijen die u ziet wonen mensen. En zeg nou zelf: zou jij het leuk vinden als er iemand ongevraagd door je tuin te zien lopen? 

Kan ik alleen maar naar Giethoorn komen om bootje te varen?

Naast bootje varen zijn er nog tal van activiteiten te doen in Giethoorn. Tevens zijn er vele restaurants en musea te vinden en kan je hier prachtige wandelingen en fietstochten maken. Kortom; Giethoorn heeft voor ieder wat wils.

Hoelaat gaat Giethoorn open?

Giethoorn is 24×7, 365 dagen per jaar open. Het is een pittoresk dorp en geen museum. Uiteraard ben je van harte welkom om het Hollands Venetië te bezoeken!

Is Giethoorn vandaag open?

Giethoorn is elke dag open. Het is immers geen museum maar gewoon een dorp waar inwoners wonen.

Heeft Giethoorn ook een adres?

Voor diegene die denkt dat Giethoorn een museum is komt bedrogen uit. Er wonen gewoon mensen in Giethoorn. Er is dan ook geen specifiek adres waar je de navigatie op kan instellen. Heb je een adres nodig kan de ‘beulakerweg’ invullen in de navigatie. De beulakerweg is een weg die door Giethoorn loopt.

Moet je entree betalen om Giethoorn binnen te komen?

Je hoeft geen entree te betalen om Giethoorn binnen te komen. Je kan bijna overal gratis parkeren en enkele musea zijn ook gratis te bezoeken. Heb je zelf een boot? Helemaal prima; je vaart met je boot heerlijk op één van de meren. Wanneer je een activiteit wilt ondernemen zitten hier vaak wel kosten aan verbonden, hetzelfde geldt als je een bootje wilt huren of ergens iets wilt eten of drinken.

Staat je vraag er niet tussen? Geen nood! Stuur ons een email of spreek ons aan op Social Media en wij zorgen ervoor dat je vraag beantwoord wordt.

Ook leuk om te lezen

TERUG
reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
reserveer een boot, sloep of electrische fiets in giethoorn