Eten & Drinken
Slapen
Varen
Doen
Uit
Informatie

RESERVEER DIRECT EEN BOOT IN GIETHOORN

Hieronder vindt u alle type boten in Giethoorn. Deze boten worden verhuurt door verschillende ondernemers waarvoor wij de reserveringen verzorgen. Met welke type wilt u varen. klik erop en reserveer direct de boot.

Fluisterboten

Een fluisterboot is een boot (in Giethoorn/Kop van Overijssel: de punter) met een door accu’s aangedreven elektromotor. Fluisterboten zijn er voor 4 tot 8 personen. Na een kleine uitleg kan iedereen met een fluisterboot varen. De elektromotoren van de fluisterboot worden aangedreven door accu’s waarmee u ruim 8 uur mee kunt varen, dus een hele dag.

reserveer een fluisterboot

CONSOLEBOTEN

Console zijn ongeveer dezelfde boten als fluisterboten alleen zijn deze boten voorzien van een console waar een stuurwiel in zit. Met dit stuurwiel is de boot te besturen en dit geeft een extra luxe dimensie aan het varen. Sommigen vinden dit ook een stuk makkelijker omdat de boot hetzelfde reageert als de stuurrichting. Vaak zijn de consoleboten ook voorzien van kussentjes.

reserveer een consoleboot

SLOEPEN

Sloepen zijn de meest luxe boten die we in Giethoorn kennen. Altijd voorzien van kussens en ze zijn vaak een stuk ruimer als de standaard boten. Prima boten om een hele dag heerlijk het water op te gaan en als een vorst rond te varen. Voor deze grote en ruime boten is ook geen vaarbewijs nodig net als voor de overige boten dit niet nodig is.

reserveer een sloep

Punters

Punters zijn de traditionele boten die van vroeger af aan al gebruikt werden hier in Giethoorn. Een punter word niet aangedreven met een motor maar met spierkracht. Door middel van een punterboot wordt de boot voortgeduwd. Overigens valt het wel mee hoe zwaar punteren is, zelfs kinderen kunnen al prima overweg met een punterboot.

reserveer een punter