Giethoorn Agenda

Laat je email-adres achter op http://www.giethoornagenda.nl om elke vrijdag de agenda van de aankomende week in je postvak te ontvangen.
Evenementen 2016-11-30T15:01:16+00:00

Evenementen Giethoorn en omgeving

Een evenement is een verplaatsbare georganiseerde gebeurtenis, (openlucht)manifestatie, (thema)dag of week. Meestal is die publiek, maar ze kan ook besloten zijn: bedrijfsevenement. Evenementen Giethoorn zijn altijd speciaal door de locatie

Drijf-in Blues Festival

Giethoorn is al vele jaren het toneel van één van de mooiste Bluesfestivals die Nederland kent met vele internationale artiesten.

Sterkste man van Giethoorn

Een spektakel waar vele sterke mannen strijden om de titel "De Sterkste man van Giethoorn". Kom kijken naar de 6 verschillende onderdelen.

Rock Around Giethoorn

Elk jaar staat Giethoorn het 2e weekend van juli bol met swingende Rock 'n Roll. Elk jaar een editie die garant staat voor swingende Rock

Wiedepop Giethoorn

De 15e keer Wiedepop in Giethoorn, het dak eraf tijdens dit muziekfestival, met prachtige coverbands en eigen muziekstijlen!

Gondelvaart Giethoorn

Ieder jaar op de laatste zaterdag van augustus. In de week voorafgaand aan de gondelvaart is er een programma in en om de feesttent.

Zo zijn er grote internationale evenementen in de vorm van Olympische Spelen, sportkampioenschappen of -toernooien, als de Europese- en wereldkampioenschappen op diverse takken van sport-, kunst-, muziekgebied of tentoonstellingen als Eurovisiesongfestival, Filmfestival, Wereldtentoonstelling, de Biënnale van Venetië etc. Er worden ook landelijke evenementen en grootschalige festivals gehouden en plaatselijke zoals een boekenmarkt.

Er worden onder andere een- en meerdaagse evenementen gehouden op het gebied van kunst (tentoonstelling), cultuur, muziek (concert), sport (sportevenement), religie, wetenschap (congres), huishouden.

Het kan voorts gaan om een grootschalige muziekuitvoering, popconcert, handelsbeurs of internationaal congres, welke veelal in een evenementencomplex, -terrein of beurshallen gehouden worden. Een speciaal soort evenement is een kunstevenement, zoals een kunst- en antiekbeurs of een openluchttentoonstelling met beelden.