't zwaantje

Restaurant ’t Zwaantje
Ds. T.O. Hylkemaweg 1
8355 CD Giethoorn

Hoe wilt u het waterrijkste dorp van Nederland (her)ontdekken?
Bij het Zwaantje werd in 1985 gestart met 4 bootjes, nu bestaat de vloot uit ruim 40 fluisterboten en sloepen, 5 rondvaartboten. Daarbij staat toegankelijkheid en milieuvriendelijk ondernemen hoog in het vaandel.

Zo varen sinds 1992 alle verhuurbootjes elektrisch en worden inmiddels ook alle rondvaartboten elektrisch aangedreven en zijn voorzien van een ingebouwde lift. Het hele dak van ’t Zwaantje ligt vol zonnepanelen en de bedrijfsauto’s zijn hybride.

rondvaarten

Boottochten met kapitein door het pittoreske deel van Giethoorn, gelegen in Natuurgebied De Wieden.
Er kan het gehele jaar gevaren worden (ijs en wederdienende).
Al onze schippers zijn in het bezit van een vaarbewijs en spreken Engels, Duits, Gronings en natuurlijk het plaatselijke dialect. Zij vertellen u onderweg graag het een en ander over Giethoorn.
In rondvaartboot 2 is een audio systeem aan boord met 8 talen (Chinees Mandarijn, Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Arabisch, Russisch) of maak gebruik van de gratis app exclusief voor onze gasten in één van onze andere rondvaartboten.

botenverhuur

Ontdek het Hollandse Venetië, Giethoorn en het Natuurgebied De Wieden in een zgn. fluisterbootje. Dit zijn open punterbootjes voorzien van een stille motor die elektrisch wordt aangedreven, vandaar de benaming ‘fluisteren’.
Zonder de stank en lawaai van een explosiemotor is een elektroboot het ideale vervoermiddel om de rustieke omgeving te verkennen EN het is nog milieuvriendelijk ook.

U krijgt vooraf uitleg over de zeer eenvoudig bedienbare motor en de te varen route. Met behulp van de gedetailleerde vaarkaart vindt u zeker de weg terug.

arrangementen

De leukste dag- en dagdeel arrangementen voor kleine en grote groepen voor alle leeftijden Deze arrangementen zijn zorgvuldig samengesteld maar mocht u wijzigingen willen doorvoeren dan is dit altijd mogelijk in overleg. Tijden in de arrangementen zijn indicatief en kunnen aangepast worden. Mocht u onderdelen willen toevoegen of verwijderen dan zullen we samen kijken naar de diverse mogelijkheden.
Bekijk alle arrangementen

Bekijk Arrangementen