smit giethoorn

Zuiderpad 58
8355 CC Giethoorn
0521 36 1625

www.smitgiethoorn.nl

Het bekende waterdorp Giethoorn biedt vele mogelijkheden voor een gezellig dagje uit. Lekker het water op met (zeil)punter, roeiboot, fluisterboot of kano. Of toch liever mee met de rondvaart, met tekst en uitleg van een ervaren schipper? Smit Giethoorn is voor al uw wensen het juiste adres.

Ons restaurant

Na een dagje Giethoorn wilt u natuurlijk ook graag wat eten. Ook daarvoor kunt u bij Smit Giethoorn terecht. In ons fraaie restaurant kunt u a la carte eten of gebruik maken van onze plate service. Natuurlijk bakken wij ook heerlijke Gieterse pannenkoeken.

Aan onze gezellige bar schenken of tappen wij u graag een glaasje in. Let op: bijna elke woensdagavond oefent piratenkoor ‘De Waterlanders’ bij ons. Het kan dan opeens wel heel erg gezellig worden!

Met mooi weer kunt u natuurlijk ook op ons gezellige terras gaan zitten gelegen aan de dorpsgracht van Giethoorn en genieten van de bootjes die er langs varen. Tevens is hier gelegenheid om een plate of snackje te bestellen.

Ons restaurant leent zich ook uitstekend voor feesten, recepties en partijen, al dan niet met verschillende buffetten. Laat u informeren en vraag ook naar de mogelijkheden voor een dagje Giethoorn.

Zelf varen

Wilt u op eigen gelegenheid het dorp, meer en de natuurgebieden verkennen? Dat kan in één van onze fluisterboten, in een (zeil)punter, roeiboot, kano of luxe sloep.

Giethoorn is een uniek waterdorp te midden van Nationaal Park Weerribben en Wieden. Giethoorn ligt in het Wieden gedeelte van dit waardevolle natuurgebied waar je alle schakeringen in de ontwikkeling van open water tot moerasbos kunt vinden. Oprukkende oeverbegroeiing en dichtgroeiend water, drijftillen, rietlanden en voedselarm grasland. De plassen en meren van de Wieden en de Weerribben zijn de restanten van stormvloeden en erosie door de golven van de Zuiderzee.

Beide gebieden zijn in alle seizoenen kleurrijk: van gele lis en witte waterlelie in de lente tot het brons van rietvelden in de herfst; van weelderig groen in de zomer tot ijsblauw en verstild in de winter. Smalle stroken land en water die elkaar afwisselen. Meren en kolkjes, langzaam dichtgroeiende sloten en geheimzinnige moerasbossen. De otter, de roerdomp, vlinders, ringslangen, de karekiet, de rietzanger, de wilde eend, smient, taling, waterhoen, fuut zijn slechts enkele bewoners van dit prachtige gebied. Smit Giethoorn is een prima vertrekpunt om in één van onze boten dit unieke dorp en natuurgebied te verkennen.

Smit Giethoorn – bij ons slaat u nooit de plank mis !

Bekijk Arrangementen reserveer een boot