Eten & Drinken
Slapen
Varen
Activiteiten
Informatie
Arrangementen

Het Laatste nieuws giethoorn

 • Kabinet: Meer geld voor vaste lasten ondernemers
 • KNVB: Streep door restant voetbalseizoen 2020-2021
  Nadat het kabinet dinsdag de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde, komt de KNVB vandaag met de gevolgen daarvan voor de routekaart voor het amateurvoetbal. 'Door de verlengde maatregelen kunnen in ieder geval de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en… Read more »
 • Provincie Overijssel: Bedientijden bruggen en sluizen West Overijssel aangepast aan gebruikerswensen
  Vanaf 1 april 2021 gelden er nieuwe bedientijden voor alle provinciale bruggen en sluizen in Noordwest Overijssel. In 2020 deed de provincie onderzoek naar de bedientijden. Hieruit bleek dat de bedientijden in Noordwest Overijssel voor een deel van de gebruikers niet aansloten bij de wensen. Daarom past de provincie deze… Read more »
 • Kabinet: Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown
  Op dit moment houden demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge een persconferentie over de stand van zaken rondom het coronavirus in Nederland. 'De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het… Read more »
 • 'Zet extra in op kwetsbare inwoners voor gelijke kansen op gezond leven'
 • Bibliotheek Kop van Overijssel biedt hulp bij donorregistratie
  Wel of geen donor worden? In de gemeente Steenwijkerland ontvangen alle inwoners (18 jaar en ouder) die deze keuze nog niet kenbaar hebben gemaakt via Donorregister.nl in de tweede helft van februari 2021 een brief met de oproep dit alsnog te doen. Voor wie het lastig vindt deze keuze kenbaar… Read more »
 • 'Ruim 19.000 aanvragen goedgekeurd in eerste week TVL Q1'
  De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft in de eerste week sinds de openstelling van de nieuwe Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q1 2021) ruim 19.000 aanvragen goedgekeurd. Ondernemers met een goedgekeurde aanvraag ontvangen deze week het eerste voorschot. Daarmee is een bedrag van 160 miljoen euro gemoeid. In totaal kwamen… Read more »
 • 'Avondklok heeft andere wettelijke verankering'
  De Tweede Kamer en de Eerste Kamer hebben vorige week ingestemd met de Tijdelijke wet beperking vertoeven in de openlucht covid-19 (Tijdelijke wet). Hiermee wordt de wettelijke bevoegdheid om het vertoeven in de openlucht te beperken, nu ook vastgelegd in de Wet publieke gezondheid (Wpg). Eerder was deze wet al… Read more »
 • Schrijversfestival wordt Het Papieren Festival
  Steenwijkerland is synoniem met water. Giethoorn, Het Nationaal Park, maar ook Blokzijl, Vollenhove en het corso van St. Jansklooster. Steenwijkerland kenmerkt zich ook door de vele schrijvers, schrijfsters en schrijvertjes. Mensen die het leuk vinden een verhaal op papier te zetten. Inwoners die er genoegen inscheppen gebeurtenissen in taal vast… Read more »
 • 'Geniet van de lentedagen, maar houd je aan de maatregelen!'
Powered by Theme Mason