Eten & Drinken
Slapen
Varen
Activiteiten
Informatie
Arrangementen

Openbaar vervoer

Giethoorn Express – lijn 270

Deze bus rijdt dagelijks van 29 april tot en met 27 oktober 2018 (op Hemelvaartsdag en met Pinksteren als op zondag!). Met deze buslijn kunt u reizen met O bewijs of men kan een dagretour kopen. Er kan ook een dagkaart gekocht worden die 24 uur geldig is op alle bussen naar Giethoorn en omgeving. Kijk hieornder voor een overzicht van de volledige dienstregeling.

volledige dienstregeling giethoorn express lijn 270
Giethoorn BUSvERvOER- lijn 70

Dagelijks rijdt lijn 70 van Connexxion tussen Steenwijk en Giethoorn. wij adviseren als u met de trein richting giethoorn gaat om bij station Steenwijk uit te stappen en vanaf hier bus 70 of 270 te nemen richting Giethoorn.

Informatie buslijn 70 connexxion
plan uw reis met de connexxion reisplanner

ECOWATERLINER

U verkent Giethoorn & omgeving het best per fiets, te voet of met de boot. Met de EcoWaterLiner combineert u uw fiets- of wandeltocht met een vaartocht door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De opstappunten zijn gelegen aan de routes van het fietsknooppuntennetwerk en het wandelnetwerk in Giethoorn & omgeving. Uw fiets gaat mee aan boord.

Vaarroute
Er varen twee EcoWaterLiners met ieder een eigen vaartraject. Er start een vaarroute in Blokzijl en één in Giethoorn. De boot van Blokzijl vaart over het Giethoornse meer richting Jonen en daarna over de Beulakerwijde naar het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in SintJansklooster. De boot van Giethoorn vaart over kanaal Beukers en de Beulakerwijde ook naar het Bezoekerscentrum in Sint Jansklooster. Bij het Bezoekerscentrum kunt u afstappen en uw route per fiets of te voet verder te volgen. U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op de EcoWaterLiner richting Blokzijl of Giethoorn en uw vaartocht te verlengen. De EcoWaterLiners varen vanaf Sint-Jansklooster terug naar Giethoorn en Blokzijl.

Opstaplocaties
Blokzijl
bij school ‘De Schutsluis’, Juliana van Stolbergstraat 1. U kunt gratis uw auto parkeren aan de Kanaalweg.
Giethoorn
naast pompstation ‘Prinsen’ aan de Beulakerweg 137. U kunt gratis uw auto parkeren aan het eendrachtsplein.
Sint-Jansklooster
bij Bezoekerscentrum De Wieden, Beulakerpad 1. U kunt hier gratis uw auto parkeren.

Vaarperiode
De EcoWaterLiner vaart vanaf 9 mei tot en met 20 september. Voor het schema met vertrektijden klikt u hier.

Tarieven
U kunt kiezen voor een dag- of trajectkaart. Met de dagkaart kunt u de hele dag op- en afstappen bij de diverse opstaplocaties. Een dagkaart kost
€ 11,-. Met de trajectkaart vaart u van plaats naar plaats en van daaruit vervolgt u uw fiets- of wandeltocht. Een trajectkaart kost € 7,-