Giethoorn Agenda

Laat je email-adres achter op http://www.giethoornagenda.nl om elke vrijdag de agenda van de aankomende week in je postvak te ontvangen.
Home/Informatie over Giethoorn/Fietsen in Giethoorn
Fietsen in Giethoorn 2016-11-30T15:01:21+00:00

Fietsen in Giethoorn

De omgeving van GIethoorn leent zich uitstekend voor prachtige fietstochten.

FIETSROUTES

Fietsknooppunten
Bepaal zelf uw route door Giethoorn en omgeving. Dat kan heel gemakkelijk met de fietsknooppuntenkaart of via planjeroute.nl. Verbind de knooppunten met elkaar en bepaal zelf de lengte en route van uw fietstocht. En bevalt het fietsen goed, dan “knoopt” u zo een stukje bij uw route aan. De fietsknooppuntenkaart van Giethoorn en omgeving is verkrijgbaar bij de Tourist Informatiepunten in de regio.

Kant en klare fietsroutes
Er zijn verschillende kant en klare fietsroutes door Giethoorn en omgeving. Hieronder kunt u deze downloaden:
Fietsroute Rondje Weerribben ( 29 km )
Fietsroute Rondje Wieden ( 40 km )

Parkeer en fiets
Veilig en gemakkelijk uw auto parkeren en uw fietstocht starten? In Giethoorn en omgeving zijn 4 Touristische Overstappunten (TOP) en 8 P’s. Hier parkeert u gratis uw auto. U vindt op de informatieborden op de parkeerplaatsen handige en leuke informatie voor uw fietstocht. Bovendien sluiten de parkeerplaatsen aan op het fietsknooppuntennetwerk.

Op www.topoverijssel.nl vindt u de adressen van de TOP’s op de Woldberg, in Oldemarkt, Giethoorn en Blokzijl. Hieronder vindt u de locaties van de P’s in Giethoorn en omgeving’s:

Buitencentrum Weerribben
Hoogeweg 27
8367 EM Ossenzij

Bezoekerscentrum De Wieden
Beulakerpad 1
8326 AH Sint Jansklooster

Vlodderbrug
Kruising Kon. Julianaweg/ Wetering Oost
8371 Scheerwolde

Vollenhove
Aan Zee (Buitenhaven)
8325 Vollenhove

Belt-Schutsloot
Blauwehandsweg
8066 Belt-Schutsloot

Meenthebrug
Meentheweg
8377 Kalenberg

Steenwijk
Stationsstraat
8331 Steenwijk

Scheerwolde
Scheerwolderweg
8371 Scheerwolde

TOP


ECOWATERLINER

U verkent Giethoorn & omgeving het best per fiets, te voet of met de boot. Met de EcoWaterLiner combineert u uw fiets- of wandeltocht met een vaartocht door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De opstappunten zijn gelegen aan de routes van het fietsknooppuntennetwerk en het wandelnetwerk in Giethoorn & omgeving. Uw fiets gaat mee aan boord.

Vaarroute
Er varen twee EcoWaterLiners met ieder een eigen vaartraject. Er start een vaarroute in Blokzijl en één in Giethoorn. De boot van Blokzijl vaart over het Giethoornse meer richting Jonen en daarna over de Beulakerwijde naar het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in SintJansklooster. De boot van Giethoorn vaart over kanaal Beukers en de Beulakerwijde ook naar het Bezoekerscentrum in Sint Jansklooster. Bij het Bezoekerscentrum kunt u afstappen en uw route per fiets of te voet verder te volgen. U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op de EcoWaterLiner richting Blokzijl of Giethoorn en uw vaartocht te verlengen. De EcoWaterLiners varen vanaf Sint-Jansklooster terug naar Giethoorn en Blokzijl.

Opstaplocaties
Blokzijl: bij school ‘De Schutsluis’, Juliana van Stolbergstraat 1. U kunt gratis uw auto parkeren aan de Kanaalweg.
Giethoorn: naast pompstation ‘Prinsen’ aan de Beulakerweg 137. U kunt gratis uw auto parkeren aan het eendrachtsplein.
Sint-Jansklooster: bij Bezoekerscentrum De Wieden, Beulakerpad 1. U kunt hier gratis uw auto parkeren.

Meer informatie over de vaarroute, vaartijden en opstappunten vindt u hier.

Vaarperiode
De EcoWaterLiner vaart vanaf 9 mei tot en met 20 september. Voor het schema met vertrektijden klikt u hier.

Tarieven
U kunt kiezen voor een dag- of trajectkaart. Met de dagkaart kunt u de hele dag op- en afstappen bij de diverse opstaplocaties. Een dagkaart kost
€ 11,-. Met de trajectkaart vaart u van plaats naar plaats en van daaruit vervolgt u uw fiets- of wandeltocht. Een trajectkaart kost € 7,-

TOP


RUSTPUNTEN

Tijdens een prachtige fietstocht in Giethoorn & omgeving is het goed om af en toe bij te tanken. Dat kan uiteraard op één van de vele terrasjes of in de cafés. Daarnaast zijn er verschillende rustpunten, waar u even op adem kunt komen en, in geval van hoge nood, een sanitaire stop kunt maken. In veel gevallen kunt u er ook een kopje koffie of thee drinken. Voor een overzicht van alle rustpunten in Giethoorn & omgeving, klik hier

TOP


FIETSPONT BIJ JONEN

Het Pontje bij Jonen verbindt uw fietstocht van Giethoorn naar Blokzijl en andersom. In enkele minuten bent u aan de overkant van de Walengracht en zet u uw fietstocht door het Giethoorn en omgeving voort. In de zomer brengt een schipper u aan de overkant. Tip: neem wat kleingeld mee. Een kaartje kost namelijk € 1,10. ‘s Winters bent u aangewezen op de handbediening.

De bedieningstijden van het Fietspont in Jonen zijn vanaf 1 april 2014:
1 april tot 1 mei: van 10:00 uur tot 17:30 uur
1 mei tot 1 september: van 9:00 uur tot 19:00 uur
1 september tot 1 november: van 10:00 uur tot 17:30 uur

TOP


riet

ANWB Fietservice punten