FAQ Bootverhuur giethoorn

Hieronder een overicht met de meest gestelde vragen bij het reserveren van een boot. Leest u deze vragen goed door of uw vraag hier beantwoord kan worden. Mocht u toch nog een andere vraag hebben dan kunt u deze het beste stellen per email

Waar kan ik mijn boot ophalen, ik zie geen adres ?

Op onze pagina verzorgen wij de reserveringen voor meer dan 20 verhuurbedrijven in Giethoorn. De boot die u kiest wordt aan de hand van uw wensen op een locatie geplaatst die vrij is. U ontvangt een email na resevering met alle gegevens die u nodig heeft, en daarmee ook het adres waar uw boot klaar ligt.

Heb ik een vaarbewijs nodig om te varen met een boot ?

Voor geen enkele boot die op onze website verhuurt word is een vaarbewijs nodig. De verhuurder zal u een uitgebreide uitleg geven. Het varen is heel makkelijk en iedereen kan met een boot overweg.

Zijn dit alle kosten of komen er nog meer kosten bij ?

De prijs die u bij ons afrekend is de totale prijs, er worden niet meer kosten in rekening gebracht.

Ik wil vandaag graag varen, waarom kan ik niet reserveren ?

Het reserveren van een boot kan niet op dezelfde dag, dit kan kan alleen in de toekomst.

Hoe vind ik de weg in Giethoorn?

U ontvangt een kaart bij de verhuurder waarop verschillende routes uitgebeeld staan. De verhuurder zal een uitleg geven waar u allemaal mag en kan varen.

Hoeveel tijd heb ik nodig om Giethoorn te bezichtigen per boot ?

Er zijn verschillende routes in giethoorn die u kunt varen. Voor de tijd die u wilt varen zal de verhuurder u een mooie route meegeven. U kunt tijdens uw vaart aanleggen op verschillende plaatsen en natuurlijk picknicken op het eilandje in het meer. Om een kleine indruk te krijgen van Giethoorn bent u minimaal 2 uren aan het varen, dus met een stop onderweg bent u 3 uren weg. Wilt u heel Giethoorn bekijken dan is er een route van 4 tot 5 uren varen.

Wat zijn de algemene voorwaarden bij het huren van een boot ?

De algemene voorwaarden bij het huren van een boot kunt u hier bekijken.

Kan ik mijn reservering annuleren ?

Het mooie aan een reservering is natuurlijk dat u gegarandeerd een boot heeft waarin u kunt varen op de gehuurde dag en dat de verhuurder gegarandeerd de boot verhuurt heeft voor deze dag. Dus daarom geldt bij het annuleren wel dat er aan bepaalde voorwaarden moet voldaan worden, hiervoor hebben we de algemene voorwaarden opgesteld. Wilt u om een of andere reden annuleren, neemt u dan contact op met de verhuurder die in uw bevestigingsmail staat, deze kan de annulering akkoorderen. De algemene voorwaarden bij het huren van een boot kunt u hier bekijken.

Ik heb een boot gehuurd maar wil nog iets veranderen aan mij reservering?

Als u een reservering heeft afgerond heeft u een mail ontvangen, in deze mail staat waar de reservering geplaatst is in Giethoorn. Wilt u iets veranderen aan uw reservering dan kunt u dit kortsluiten met de verhuurder van de boot. Hun contactgegevens staan in de bevestigingsmail die u ontvangen heeft.

Ik heb nog steeds geen bevestigingsmail ontvangen, wat moet ik doen ?

In het systeem worden automatisch mails gemaakt voor uw reservering. Het kan natuurlijk voorkomen dat dze in uw spambox verdwijnt, kijkt u daar eerst. Heel zelden komt deze mail niet aan, door bijvoorbeeld het verkeerd invullen van een emailadres en heel zelden word een mail van onze gewijgerd door een server van de huurder ( caiway servers geven deze probemen nog wel eens). Stuurt u mij een mail op info@giethoorn.com met uw naam, email en indien mogelijk betaalgegevens en dan stuur ik u handmatig de mail nogmaals toe.