Sterkste man van Giethoorn

30 juli 2017

Blues Festival Giethoorn

Blues Festival Giethoorn

aug 19, 8:00pm - aug 19, 11:59pm

Giethoorn
Giethoorn,  8355 kaart

Giethoorn is al vele jaren het toneel van één van de mooiste Bluesfestivals die Nederland kent met vele internationale artiesten en ook weer in 2016. Het onstuimige Drijf-In Blues Festival voert u over de wateren die het dorp rijk is en brengt u naar het drijvend podium in het midden van het Bovenwijde van Giethoorn. Het hele dorp is dit weekend in de ban van de Blues.

Altijd fijn om met (h)eerlijke live muziek een ontspannen, oorstrelend en vol met live-muziek-vitamientjes het weekend te vieren.

Meer informatie:
www.giethoorn.com/evenementen/drijf-blues-festival/

Gondelvaart Giethoorn

Gondelvaart Giethoorn

aug 26, 8:00pm - aug 26, 11:00pm

Giethoorn
Giethoorn,  8355 kaart

Giethoorn, gelegen in de kop van Overijssel, is omstreeks 1230 gesticht door vluchtelingen, die uit gebieden rond de Middellandse Zee kwamen. Vele huizen zijn op ‘eilandjes’ gebouwd. Eilandjes die alleen via water en de karakteristieke bruggetjes te bereiken zijn. De Gondelvaart maakt tot op heden nog gebruik van die grachten. Het is vanouds een lokaal evenement en vindt zijn uiteindelijke oorsprong al sinds begin 1900. Omstreeks deze tijd gingen de kinderen de eerste schooldag, begin september, verkleed met verlichte boten naar school. Na de uitbaggering van de grachten in 1929 is er in 1930 sprake van een onderlinge wedstrijd.

De huidige vorm van de Gondelvaart bestaat uit een totale verlichting van tuinen, bruggen en gebouwen in het dorp en een groots opgezette Gondelvaart, met verlichte gondels, jeugdgondels en een voorprogramma, welke gehouden wordt op de laatste zaterdag in augustus. Naast deze traditionele Gondelvaart is ook de laatste jaren een drietal dagen een groots opgezet feest in de grote feesttent op het gemeentelijk parkeerterrein.

De Gondelvaart in Giethoorn geniet regionale en landelijke bekendheid en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 10.000 bezoekers Gondelvaart Giethoorn een ‘cultureel erfgoed’, een bezoek meer dan waard. meer informatie:
www.giethoorn.com/evenementen/gondelvaart-giethoorn/

Natuurlijk Dineren 2017

Natuurlijk Dineren 2017

sep 2, 5:00pm - sep 2, 10:00pm

Giethoorn, Overijssel
Giethoorn,   kaart

Smulpapen kunnen inschepen op zaterdag 2 september 2017 om te genieten van een avond varen door de waterrijke idylle van De Wieden met de geneugten van de beste keukens die deze streek rijk is. Dit keer varen we over het Zuideindigerwijde en laten u zo een ander deel van onze prachtige natuur zien.

Natuurlijk Dineren. Dat staat synoniem met genieten. Van verfijnde, op verschillende buitenlocaties bereide gerechtjes. Al varend laten de chef-koks u graag kennismaken met mooie, pure producten. Giethoorn ontvangt elk jaar vele nationaliteiten, elk met een eigen keuken met heerlijke gerechten. Tijdens deze editie van Natuurlijk Dineren bereiden onze chefs gerechten uit alle windstreken om u via deze weg culinair te laten kennismaken met onze bezoekers. Met veel plezier presenteren wij u deze gerechten, terwijl u geniet van de prachtige natuur!

U wordt om 17.00 uur ontvangen bij De Witte Hoeve om vervolgens (17.30 uur) langs de chefs van De Lindenhof, De Sloothaak, De Rietstulp, 't Achterhuus, De Grachthof en De Pergola te gaan. U vaart over het Bovenwijde en door de grachten van Giethoorn, waarbij u verschillende locaties aandoet in het mooie natuurpark Weerribben-Wieden.

De avond afsluiten met een kopje koffie, of nog even naborrelen, het kan bij De Witte Hoeve. Ook is daar nog gezellig muziek!

▶ Inschrijven: bit.ly/NatuurlijkDineren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *