Giethoorn Agenda

Laat je email-adres achter op http://www.giethoornagenda.nl om elke vrijdag de agenda van de aankomende week in je postvak te ontvangen.
Home/Informatie over Giethoorn/Wandelen in Giethoorn
Wandelen in Giethoorn 2016-11-30T15:01:20+00:00

Wandelen in Giethoorn

Giethoorn is een bijzonder dorp met een bijzonder geschiedenis en een wandeling door het dorp en door de omgeving is dan ook een verrassende ervaring.

Mocht u als wandelaar redelijk willen doorlopen, dan is een wandeling buiten de drukke dorpskern in het hoogseizoen niet aan te raden. De paden langs de dorpsgracht in Giethoorn Zuid zijn smal en op mooie zonnige dagen is het op de wandelpaden al net zo druk als op het water.

Een wandeling via de Beulaker, of in de richting van Wanneperveen door het natuurgebied is dan echter wel een aanrader.

WANDELROUTES

Op zoek naar een gebied waar u uitstekend kunt wandelen? In Giethoorn en omgeving is een compleet wandelnetwerk met 550 km gemarkeerde routes en meer dan 60 kant-en-klare rondwandelingen.
Daarnaast is er voor de echte wandelliefhebber het Giethoorn en omgevingpad. Dit is een rondgaand regiopad van 150 km. Liever op pad met een gids? Hieronder vind je de verschillende wandelmogelijkheden in Giethoorn en omgeving.

TOP


HOLLANDS VENETIË TOCHT

Elk jaar organiseert de plaatselijke sportvereniging in samenwerking met de Nederlandse Wandelbond de Hollands Venetië Wandeltocht. Deze tocht gaat door Giethoorn en omgeving. Als deelnemer heeft u de keuze uit verschillende afstanden, variërend van 5 tot 40 km. Houdt onze agenda in de gaten om te kijken wanneer de eertvolgende editie is

TOP


riet