Giethoorn Agenda

Laat je email-adres achter op http://www.giethoornagenda.nl om elke vrijdag de agenda van de aankomende week in je postvak te ontvangen.
Het Nieuws 2017-01-16T16:14:10+00:00
Eten & Drinken
Slapen
Varen
Doen
Uit
Informatie

Nieuws

Hieronder vind u een overzicht van al het laatste nieuws van Giethoorn en omstreken. Mocht u ook een leuke nieuwtje hebben en wilt u ons hiervoor een tip geven, neemt u dan contact met ons op via info@giethoorn.com

Giethoorn - The Dutch Green Venice
Giethoorn - The Dutch Green Venice
... Lees meerLees minder

4 dagen geleden

Henny Stuart, Bennie Pap en 153 anderen vind dit leuk

Willy Kolk-JonkersHilma Drogt, nog een mooi filmpje!

4 dagen geleden   ·  1
Avatar

Sandra BoerMooi filmpje ❣

3 dagen geleden
Avatar

Lineke SnapperPrachtig buur!

3 dagen geleden
Avatar

Aike WijbjeDave Feld 😁

3 dagen geleden   ·  1
Avatar

Reageer op facebook

Giethoorn - Het Venetië van het Noorden
Giethoorn - Het Venetië van het Noorden. www.giethoorn.com
... Lees meerLees minder

1 maand geleden

Romina Gutiérrez Guajardo, Hazalizah Hamzah en 162 anderen vind dit leuk

Laatste commentaar

Cynthia Buijk WolsLijkt me wel weer een keer heel leuk Annet Blokland 😉😊

1 maand geleden   ·  1
Avatar

Geertje Eshuis..veel leuke plekjes daar om te schilderen.. doen we ieder jaar vanuit Beltschutsloot..tijdens een midweek bij Jan Velthuis en Riny Bus .. (www.schildervakanties.nl) (dit jaar..7augustus)

Attachment4 weken geleden
Avatar

Peter ArendzThis is where I was last Sept Betty Kirkpatrick x

1 maand geleden   ·  1
Avatar

Jan SchilderMooi hoor daar met de Moter bootjes

1 maand geleden
Avatar

Ben KoperIk kom er bijna ieder jaar, wat is 't daar toch mooi.

1 maand geleden
Avatar

Claire Clement LubbersZo mooi.... Kom er graag

1 maand geleden
Avatar

Gökçe Hatun ŞimşekÇagatay gercekten guzelmis👀

5 dagen geleden

3 reacties

Avatar

Bella RuisIris Bijman Laurel Borggreve dit kenden jullie niet of wel?

1 maand geleden   ·  2

2 reacties

Avatar

Jaap BakkerToch maar een keer die kant op.😇😍

1 maand geleden
Avatar

Reageer op facebook

Giethoorn heeft een evenement toegevoegd.

In 2017 wordt voor de 15e keer Wiedepop georganiseerd in Giethoorn. Op een aantal locaties in Giethoorn gaat het dak eraf tijdens dit muziekfestival, met prachtige coverbands en eigen muziekstijlen! Veel gezelligheid in het waterrijke dorp Giethoorn met muziek van eigen bodem dit jaar!

Voor ieder wat wils vanavond – vanaf 18.00 uur al! – in heel het dorp op verschillende locaties! Top bands, grote formaties, covers, eigen muziek, verschillende muziekstijlen, sfeer & ambiance.

Meer Informatie:
www.giethoorn.com/evenementen/wiedepop-giethoorn/
... Lees meerLees minder

Wiedepop Giethoorn

aug 12, 6:00pm

Giethoorn

In 2017 wordt voor de 15e keer Wiedepop georganiseerd in Giethoorn. Op een aantal locaties in Giethoorn gaat het dak eraf tijdens dit muziekfestival, met prachtige coverbands en eigen muziekstijlen! Veel gezelligheid in het waterrijke dorp Giethoorn met muziek van eigen bodem dit jaar! Voor ieder wat wils vanavond – vanaf 18.00 uur al! – in heel het dorp op verschillende locaties! Top bands, grote formaties, covers, eigen muziek, verschillende muziekstijlen, sfeer & ambiance. Meer Informatie: www.giethoorn.com/evenementen/wiedepop-giethoorn/

Wiedepop Giethoorn

1 maand geleden

Patrick Driessen, Ans Wever en 23 anderen vind dit leuk

Reageer op facebook

Giethoorn heeft een evenement toegevoegd.

Elk jaar staat Giethoorn het 2e weekend van juli bol met swingende Rock ’n Roll. Elk jaar weer een mooie editie die garant staat voor swingende Rock ’n Roll met muziek op zowel de zaterdag als de zondag!!

Bands uit ons eigen land, Duitsland en Engeland staan te popelen om voor u te gaan spelen. Ervaar dit festival in dit unieke waterrijke Giethoorn. De locaties liggen dicht bij elkaar en zijn per voet prima te bereiken.

Op zaterdagavond gaan op verschillende locaties de voetjes van de vloer met Rock Around Giethoorn! Ervaar het mooie dorp Giethoorn in de avond en geniet van de prachtige Rock ’n Roll klanken die over het water galmen.

Meer Informatie:
www.giethoorn.com/evenementen/rock-around-giethoorn/
... Lees meerLees minder

Rock Around Giethoorn

jul 8, 8:00pm

Giethoorn

Elk jaar staat Giethoorn het 2e weekend van juli bol met swingende Rock ’n Roll. Elk jaar weer een mooie editie die garant staat voor swingende Rock ’n Roll met muziek op zowel de zaterdag als de zondag!! Bands uit ons eigen land, Duitsland en Engeland staan te popelen om voor u te gaan spelen. Ervaar dit festival in dit unieke waterrijke Giethoorn. De locaties liggen dicht bij elkaar en zijn per voet prima te bereiken. Op zaterdagavond gaan op verschillende locaties de voetjes van de vloer met Rock Around Giethoorn! Ervaar het mooie dorp Giethoorn in de avond en geniet van de prachtige Rock ’n Roll klanken die over het water galmen. Meer Informatie: www.giethoorn.com/evenementen/rock-around-giethoorn/

Rock Around Giethoorn

1 maand geleden

Giethoorn heeft een evenement toegevoegd.

Giethoorn is al vele jaren het toneel van één van de mooiste Bluesfestivals die Nederland kent met vele internationale artiesten en ook weer in 2016. Het onstuimige Drijf-In Blues Festival voert u over de wateren die het dorp rijk is en brengt u naar het drijvend podium in het midden van het Bovenwijde van Giethoorn. Het hele dorp is dit weekend in de ban van de Blues.

Altijd fijn om met (h)eerlijke live muziek een ontspannen, oorstrelend en vol met live-muziek-vitamientjes het weekend te vieren.

Meer informatie:
www.giethoorn.com/evenementen/drijf-blues-festival/
... Lees meerLees minder

Blues Festival Giethoorn

aug 19, 8:00pm

Giethoorn

Giethoorn is al vele jaren het toneel van één van de mooiste Bluesfestivals die Nederland kent met vele internationale artiesten en ook weer in 2016. Het onstuimige Drijf-In Blues Festival voert u over de wateren die het dorp rijk is en brengt u naar het drijvend podium in het midden van het Bovenwijde van Giethoorn. Het hele dorp is dit weekend in de ban van de Blues. Altijd fijn om met (h)eerlijke live muziek een ontspannen, oorstrelend en vol met live-muziek-vitamientjes het weekend te vieren. Meer informatie: www.giethoorn.com/evenementen/drijf-blues-festival/

Blues Festival Giethoorn

1 maand geleden

Hilja Zomer, Arie Klaar Pronk en 38 anderen vind dit leuk

Tato LigterinkStefan Original dit jaar misschien..??? 😂

1 maand geleden
Avatar

Reageer op facebook

Giethoorn heeft een evenement toegevoegd.

Giethoorn, gelegen in de kop van Overijssel, is omstreeks 1230 gesticht door vluchtelingen, die uit gebieden rond de Middellandse Zee kwamen. Vele huizen zijn op ‘eilandjes’ gebouwd. Eilandjes die alleen via water en de karakteristieke bruggetjes te bereiken zijn. De Gondelvaart maakt tot op heden nog gebruik van die grachten. Het is vanouds een lokaal evenement en vindt zijn uiteindelijke oorsprong al sinds begin 1900. Omstreeks deze tijd gingen de kinderen de eerste schooldag, begin september, verkleed met verlichte boten naar school. Na de uitbaggering van de grachten in 1929 is er in 1930 sprake van een onderlinge wedstrijd.

De huidige vorm van de Gondelvaart bestaat uit een totale verlichting van tuinen, bruggen en gebouwen in het dorp en een groots opgezette Gondelvaart, met verlichte gondels, jeugdgondels en een voorprogramma, welke gehouden wordt op de laatste zaterdag in augustus. Naast deze traditionele Gondelvaart is ook de laatste jaren een drietal dagen een groots opgezet feest in de grote feesttent op het gemeentelijk parkeerterrein.

De Gondelvaart in Giethoorn geniet regionale en landelijke bekendheid en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 10.000 bezoekers Gondelvaart Giethoorn een ‘cultureel erfgoed’, een bezoek meer dan waard. meer informatie:
www.giethoorn.com/evenementen/gondelvaart-giethoorn/
... Lees meerLees minder

Gondelvaart Giethoorn

aug 26, 8:00pm

Giethoorn

Giethoorn, gelegen in de kop van Overijssel, is omstreeks 1230 gesticht door vluchtelingen, die uit gebieden rond de Middellandse Zee kwamen. Vele huizen zijn op ‘eilandjes’ gebouwd. Eilandjes die alleen via water en de karakteristieke bruggetjes te bereiken zijn. De Gondelvaart maakt tot op heden nog gebruik van die grachten. Het is vanouds een lokaal evenement en vindt zijn uiteindelijke oorsprong al sinds begin 1900. Omstreeks deze tijd gingen de kinderen de eerste schooldag, begin september, verkleed met verlichte boten naar school. Na de uitbaggering van de grachten in 1929 is er in 1930 sprake van een onderlinge wedstrijd. De huidige vorm van de Gondelvaart bestaat uit een totale verlichting van tuinen, bruggen en gebouwen in het dorp en een groots opgezette Gondelvaart, met verlichte gondels, jeugdgondels en een voorprogramma, welke gehouden wordt op de laatste zaterdag in augustus. Naast deze traditionele Gondelvaart is ook de laatste jaren een drietal dagen een groots opgezet feest in de grote feesttent op het gemeentelijk parkeerterrein. De Gondelvaart in Giethoorn geniet regionale en landelijke bekendheid en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 10.000 bezoekers Gondelvaart Giethoorn een ‘cultureel erfgoed’, een bezoek meer dan waard. meer informatie: www.giethoorn.com/evenementen/gondelvaart-giethoorn/

Gondelvaart Giethoorn

1 maand geleden

Jan Mulder, Albert Lok en 35 anderen vind dit leuk

Peter HoornFemmy Hoorn

1 maand geleden   ·  2
Avatar

Reageer op facebook

Leuke promotiefilm van Giethoorn. ... Lees meerLees minder

In mei werd ik gevraagd als fixer voor een programma over Giethoorn voor een producent in Singapore. Met veel plezier deed ik de research en leerde een aantal bewoners…

4 maanden geleden

Laong Sriprachai, Aty Van Stegeren-ten Velden en 48 anderen vind dit leuk

Laatste commentaar

Anja Van AssenWij ook he, Issabel Groenewald Van de Mast net als Jan en Bep👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻

4 maanden geleden

1 reactie

Avatar

Jan En Bep van HollandDaar hele leuke jaren op de camping doorgebracht

4 maanden geleden
Avatar

Hisham LalmyWicher Lindenburg

4 maanden geleden   ·  1

2 reacties

Avatar

Marga BrandsmaRoelof VanDrogen

4 maanden geleden   ·  1
Avatar

Reageer op facebook

Giethoorn heeft het album van Brederwiedekrant.nl gedeeld.

Een mooi beeld verslag van de Gondelvaart 2016.
... Lees meerLees minder

Een beeldverslag van de Gondelvaart Giethoorn. Met foto's van Yvonne Spin. Lees ook het artikel op de Brederwiedekrant: dlvr.it/M7h2lf

7 maanden geleden

Een mooi beeld verslag van de Gondelvaart 2016.

Piet Yne Kuperus, Manmeet Nischal en 124 anderen vind dit leuk

Laatste commentaar

Joyce MackaayHaha.....kunnen we ze toch nog zien Johannes😂😂😂

7 maanden geleden   ·  1
Avatar

Wollie PippingPrachtig!

7 maanden geleden
Avatar

Trea HebelsMooi in Giethoorn

7 maanden geleden
Avatar

Maria BrandBeautiful x

7 maanden geleden
Avatar

Stephanie BorSuuuuper!!!! 😀 👍👍👍👍

7 maanden geleden
Avatar

Myriam LefevreMooi zeker weten 👍👍👍😀

7 maanden geleden
Avatar

Toos GeersSprookje in Giethoorn!

7 maanden geleden
Avatar

Annet HulzebosFoppe-Jan de Boer

7 maanden geleden   ·  1
Avatar

Reageer op facebook

Giethoorn heeft een evenement van Weerribben Wieden gedeeld.

Op zaterdag 30 juli 2016 kan je genieten van de schilderachtige gondels, eerst bij daglicht (vertrek 20:00), en als het donker wordt (21:45) vaart de ditmaal verlichte stoet weer terug. Tussentijds kan je luisteren naar varende muziekkorpsen en vaart er een smikkelboot voor de kleintjes door de gracht.
... Lees meerLees minder

Gondelvaart Dwarsgracht

jul 30, 3:00pm

Dwarsgracht, Overijssel

Op zaterdag 30 juli 2016 kan je genieten van de schilderachtige gondels, eerst bij daglicht (vertrek 20:00), en als het donker wordt (21:45) vaart de ditmaal verlichte stoet weer terug. Tussentijds kan je luisteren naar varende muziekkorpsen en vaart er een smikkelboot voor de kleintjes door de gracht. De groep Twilight speelt in de feesttent vanaf 22:00 tot 03:00. Vlak na middernacht zullen de prijswinnaars bekend gemaakt worden. Op donderdagavond voorafgaande aan de gondelvaart kan je kijken naar de sprookjesachtig verlichte tuinen! Kijk voor meer informatie op: www.gondelvaartdwarsgracht.nl/

Gondelvaart Dwarsgracht

8 maanden geleden