Giethoorn Agenda

Laat je email-adres achter op http://www.giethoornagenda.nl om elke vrijdag de agenda van de aankomende week in je postvak te ontvangen.

Gido de Geit

Home/Gido de Geit
Gido de Geit 2016-12-06T09:25:30+00:00

Gido de Geit

EEN DIKKE DUIM VAN GIDO DE GEIT

Als je naar Giethoorn komt zou Gido de Geit het heel leuk vinden om je te ontmoeten. Gido de Geit houd van heel veel dingen zoals knutselen, kleuren, tekenen, dansen, zwemmen. Bij heel veel bedrijven in Giethoorn kun je spelen met de leuke Gido de Geit spelletjes.

BIJ WELKE BEDRIJVEN KUNT U GIDO VINDEN

Deze bedrijven herkent u aan het plaatje met de duim van Gido de Geit. Hieronder vind u ook een overzicht met alle bedrijven waar u Gido de Geit kunt treffen.

hollands venetie

Hollands Venetië

Beulakerweg 167
8355 AG Giethoorn
rietstulp

Restaurant de Rietstulp

ds T.O. Hylkemaweg 15
8355 CE Giethoorn
smit giethoorn

Smit Giethoorn

Zuiderpad 58
8355 CC Giethoorn
arendshorst buitenactiviteiten giethoorn

Arendshorst Buitenactiviteiten

Beulakerweg 169b
8355 AG Giethoorn

Spar Ter Schure

Eendrachtplein 4
8355 DL Giethoorn

WIE IS GIDO DE GEIT ?

Gido de Geit  is de mascotte van Giethoorn en is hét gezicht van Giethoorn voor de allerjongste doelgroep. Gido de Geit is er voor alle kinderen in Giethoorn en hij wil graag met iedereen vriendjes worden.

WIST JE DAT?

Vroeger door de eerste bewoners van Giethoorn heel veel horens van Geiten in de bodem werden gevonden bij het graven naar Turf. Daarom noemden deze eerste bewoners hun dorpje Geytenhoren. Later werd dit Geythorn en weer wat later werd dit Giethoorn.

Om de turf te vervoeren groeven de turfgravers allemaal grachten en dit zijn de grachtjes waar je in Giethoorn door heen kunt varen. De meren zijn de plekken waar de turf weggehaald is.

Gido de Geit houd ook heel erg van varen, samen met zijn vriendjes !